Főoldal /

CégBemutatkozásTisztelt Látogatónk!

Cégünk, a Pannon Szarvasgomba Kft. 2007-ben alakult minőségi, szarvasgombával mikorrhizált csemeték előállítására. Tevékenységünk munkatársaink több évtizedes tapasztalatán alapul, akik számos referenciával rendelkeznek az erdészeti szaporítóanyag termesztése, a mikorrhiza-gombák oltóanyagának előállítása, valamint a csemetekerti oltások területén.

A szimbionta partnernövények szaporítása kétféle módon történhet. A csemeték hagyományos, magról történő szaporítása a legelterjedtebb. A gondosan válogatott magok Magyarországon őshonos növényekről származnak, melyekből előállított csemeték a hazai körülményekhez (pl. késő tavaszi fagyok, forró, száraz nyár) adaptálódtak. Nagy figyelmet fordítunk a megfelelő tápközegre, valamint a dúsabb gyökérzetre is speciális technológiát dolgoztunk ki. Ugyanakkor az intenzív nemesítési és biotechnológiai munkák eredményeként jó tűrőképességű és kiváló növekedési erélyű vegetatívan szaporított növények is rendelkezésünkre állnak.

Szakembereink jól ismerik a hazai triflás élőhelyek potenciáljait, így a legígéretesebb szarvasgomba-populációkból történik az oltóanyagok előállítása.

Az eredményes termesztés egyik kulcsfontosságú pontja a mikorrhizált csemeték minősége. Hazánkban a nyári szarvasgombára vonatkozóan a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Erdészeti és Energetikai Szaporítóanyag Felügyeleti Osztálya dolgozott ki minősítő rendszert. Cégünk a színvonal garantálása érdekében él a beoltott növényanyagok bevizsgálásának lehetőségével.

A folyamatos szakmai fejlődés érdekében szoros kapcsolatot ápolunk kutatóhelyekkel. Kiemelt szakmai partnerünk a Magyar Szarvasgombász Szövetség és az ELTE Növényélettani és Molekuláris Növénybiológiai Tanszéke, ahol Magyarországon elsőként kezdték el kutatni a talajban élő gombák élettanát, taxonómiáját és termesztési alkalmazását.

A szarvasgombák gyűjtését, kezdetleges termesztését évszázadokon át egyfajta misztérium lengte körül. A titkot féltve őrizték, mely tudás apáról fiúra szállt. A triflászat mára azonban már nem talány: komoly tudományos munkák alapozzák meg a szakmai sikert. Így azok számára, akik nyitottak az újdonságra és nem kommersz, tömegáru termelésében gondolkodnak, nyugodt szívvel ajánljuk.

Tisztelettel:


Dr. Brandt Sára
ügyvezető 

Pannon Szarvasgomba Kft

1147 Budapest, Telepes u. 98. I/3.

Tel.: +36-30/822-6553

E-mail: info@pannonszarvasgomba.hu